…γιατί η καρδιά μας κι’ αν πονεί
γι’ αγάπη θα χτυπάει
και με κιθαρομπούζουκα
γλυκά θα κελαηδάει…

2η χρονιά Η Μετακόμιση στον Πολυχώρο διέλευσις

Μουσικο-θεατρική παράσταση Η Μετακόμιση Συντελεστές της παράστασης : Σενάριο - Σκηνοθεσία: Γιώργος Μακρής Μουσική επιμέλεια & διασκευές τραγουδιών: Σπύρος Γκούμας Φωτισμός: Κωνσταντίνος Σακουλάς Digit painting: Βαγγέλης Αποστολίδης Artwork: #team4p

Μουσικο-θεατρική παράσταση

https://youtu.be/UDyyZe1I-tM

…μια ομάδα μουσικών του ρεμπέτικου εργάζεται στα μαγαζιά της μετεμφυλιακής Αθήνας. Οι μουσικές τους αφετηρίες διαφορετικές και οι περιπέτειες της ζωής τους ένας βουβός πόνος για τον καθένα και την καθεμία.
Το αγριεμένο ποτάμι της ζωής και οι ανάγκες τους τους υποχρεώνουν να αλληλοκοιτάζονται στα μάτια, να χαμογελάει ο ένας στον άλλον και να προχωράνε μαζί. Δύσκολοι και επικίνδυνοι καιροί, όχι μόνο για το μεροκάματο αλλά και για την ίδια τη ζωή.
Ο κ. Γαβρίλης τους πείθει για τη μεγάλη περιπέτεια της Αμερικής…Για την Μετακόμιση. “Αντέχετε; Θέλετε; Μπορείτε; Ελάτε στο NewYork να μετρηθείτε… Εγώ είμαι αφεντικό και θα τα κανονίσω όλα. Εκεί θα παίξετε για τους Έλληνες και θα κονομηθείτε”.
Αποφασίζουν να πούνε το “Ναι” για το μεγάλο ταξίδι στην πόλη των “ευκαιριών”. Για την Μετακόμιση… Πώς θα πορευτούνε και πώς θα καταλήξει το ταξίδι τους; Η συνέχεια στο παλκοσένικο του Πολυχώρου πολιτισμού διέλευσις #!
Συντελεστές της παράστασης :
Σενάριο – Σκηνοθεσία: Γιώργος Μακρής
Μουσική επιμέλεια & διασκευές τραγουδιών: Σπύρος Γκούμας
Φωτισμός: Κωνσταντίνος Σακουλάς
Digit painting: Βαγγέλης Αποστολίδης
Artwork: #team4p
Παίζουν οι ηθοποιοί-μουσικοί:
Χρυσή Γεράρδη: ως Χρυσή, τραγούδι
Γιώργος Μακρής: ως Λουκάς και κ. Γαβρίλης
Σπύρος Γκούμας: ως Στράτος, μπουζούκι-τραγούδι
Δημήτρης Γκούμας: ως Μήτσος, κιθάρα-τραγούδι
Ζωή-Μοίρα Βεργάκη: ως Ζωή, τραγούδι
Κατερίνα-Μυρτώ Φατούρου: ως Μυρτώ, ακορντεόν-τραγούδι
Φωτεινή Καράμπαμπα: ως Φωτεινή, μπαγλαμάς
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, 4 Μαρτίου και 18 Μαρτίου 2023
#Πρεμιέρα: Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 ώρα έναρξης: 20:30
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 12€ Άνεργοι/φοιτητές/άνω των 65/ΑμΕΑ: 10€ Προπώληση: viva.gr
Πολυχώρος πολιτισμού διέλευσις Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη www.dieleusis.gr info@dieleusis.gr 210 86 13 739 | 6977986185

Δεύτερη χρονιά Η μετακόμιση στη διέλευσις

https://www.dieleusis.gr/%ce%b7-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%ba%cf%8c%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%b7-2%ce%b7-%cf%87%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%ac/Facebook
Twitter
Email

Διαβάστε Περισσότερα

Διαβάστε Περισσότερα

Το «Ρεμπέτικο: Μια τριλογία μουσικοθεατρικών παραστάσεων” στις Ημέρες θάλασσας 2024 στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Ημέρες Θάλασσας 2024 σας περιμένουμε την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 στις 7:00 μμ. στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, Φίλωνος 29 για την

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Τα πρακτικά των σεμιναρίων-συναντήσεων για το ρεμπέτικο στην Σκύρο

Τα πρακτικά των σεμιναρίων-συναντήσεων για το ρεμπέτικο στην Σκύρο είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του σεμιναρίου. Μπορείτε να βρείτε ιστορική και κοινωνιολογική προσέγγιση της ανάπτυξης του ρεμπέτικου τραγουδιού, τις ονομασίες των μουσικών δρόμων στα ρεμπέτικα τραγούδια, ιστορικές αναφορές στην ζωή και το έργο σπουδαίων συνθετών, τραγουδιστών και δεξιοτεχνών του ρεμπέτικου (Θανάση Μανέτα, Κώστα Μπέζο (Α. Κωστή), Μαρίκα Παπαγκίκα, Παναγιώτη Τούντα, Γιώργο Μητσάκη, Γιάννη Παπαϊωάννου, Κώστα Καπλάνη),αλλά και για άλλους όχι τόσο γνωστούς αλλά πολύ σημαντικούς μουσικούς του μεσοπολέμου (Κώστα Φαλτάιτς, Γρηγόρη Ασίκη, Δημήτρη Ατραΐδη, Γιακουμή Μοντανάρη, Κώστα Τζόβενο, Σταύρο Παντελίδη) αλλά και προσωπικές μαρτυρίες για τους αφανείς λαϊκούς μουσικούς. Στοιχεία για τους Μόρτες, τα Κουτσαβάκια και τους Μάγκες. Επίσης μπορείτε να βρείτε μία κοινωνική συσχέτιση των φάντος με το ρεμπέτικο, «η γυναίκα στο περιβάλλον του ρεμπέτικου», μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση από την ερευνήτρια του ρεμπέτικου Gail Holst-Warhaft , μια προσέγγιση στους χορούς των 9, μαρτυρίες για την άνθιση του ρεμπέτικου στον Πειραιά, τα αποτυπώματα του ρεμπέτικου στις γειτονιές του Πειραιά, την άνθηση του ρεμπέτικου στην Θεσσαλονίκη, τις μουσικές των Ελλήνων και φυσικά το ρεμπέτικο στην Φινλανδία καθώς και προσωπικές μαρτυρίες για το πωςμιλάει το ρεμπέτικο στην ψυχή μας.