…γιατί η καρδιά μας κι’ αν πονεί
γι’ αγάπη θα χτυπάει
και με κιθαρομπούζουκα
γλυκά θα κελαηδάει…

Ζωντανές Παραστάσεις

Ζωντανές Παραστάσεις

2001-2010

Οι «Παραπεταμένοι» από την δημιουργία τους (1999) μέχρι σήμερα έχουν μια μουσική παρουσία βασισμένη κυρίως στην εθελοντική προσφορά των μελών και συνεργατών τους. Βασικό υλικό των εμφανίσεων τους είναι το ρεμπέτικο με αφιερώματα στους περισσότερους δημιουργούς και συντελεστές του ρεμπέτικου βασισμένα στις πρωτότυπες εκτελέσεις του. Ενδεικτικά η ομάδα πραγματοποίησε εμφανίσεις:

Στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χολαργού «Μελίνα  Μερκούρη», στη μουσική σκηνή «FA DO» στο  Χαλάνδρι, στη Ναύπακτο σε εκδήλωση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, στο Δήμο Νέου Ηρακλείου Αττικής, στη Μουσική σκηνή  «ΜΑΚΑΡΙ» από τις 5 Δεκεμβρίου 2003 μέχρι σήμερα παρουσιάζουμε τις δουλειές μας σε παραστάσεις χωρίς μικρόφωνα.  Στο μουσικό χώρο «έκβασις» -«πρώην σπίτι τέχνης Λώλης» με παρουσιάσεις των αφιερωμάτων για το ρεμπέτικο και των  συντελεστών του, με κορυφαία εκδήλωση ένα αφιέρωμα για τον « Μάρκο Βαμβακάρη». Στο Μουσικό καφενείο «ΛΟΞΙΑΣ» στη Θεσσαλονίκη  σε  μια εκδήλωση οργανωμένη από το Δίκτυο γυναικών Θεσσαλονίκης.


Επίσης πραγματοποιήσαμε για το Τμήμα Νεοελληνικών σπουδών του New York University (NYU) παρουσίαση των διαφορετικών μουσικών εκφράσεων της «Σμυρναίικης» και της «Πειραιώτικης» σχολής σε ειδική εκδήλωση για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου (NYU), στην Αθήνα στο εκπαιδευτικό κέντρο “Al Adar Center” στις 26 Ιουλίου 2005 με τίτλο A brief introduction to rebetiko.

Στο Κέντρο διασκέδασης “Σι μπεμόλ” του Αιγάλεω σποραδικές εμφανίσεις από τον Νοέμβριο  2005 μέχρι το 2008, στη Μουσική σκηνή “Ellington” του Βύρωνα, στο Αθλητικό κέντρο της Δάφνης «Ολυμπιονίκης Μιχάλης Μουρούτσος» στο πλαίσιο εκδηλώσεων του «Δικτύου Γυναικών Ευρώπης κατά της βίας», στα Εγκαίνια του 3ου Σώματος προσκόπων Χολαργού στο Πάρκο-Χολαργού, στο Συνέδριο της «Ελληνικής Εταιρίας Κλινικής Χημείας-Κλινικής Βιοχημείας», στη «δημοτική αγορά Κυψέλης»  σε συμπαράσταση του αγώνα των κατοίκων Κυψέλης  για ποιότητα ζωής.

Στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Νέας Αρτάκης «Κυζίκεια 2007»,  σε εκδήλωση της Φιλοζωικής εταιρείας Χαλανδρίου στο κέντρο  “Pavillion” το  Δεκέμβριο του 2007, σε εκδήλωση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων  του 3ου και 15ου Δημοτικών σχολείων Χαλανδρίου στις 25 Μαΐου 2008.

Την ίδια περίοδο συμμετείχαμε σε εκδηλώσεις του «Μουσικού Καφενείου» Κυψέλης, στο  «Καφέ Σκηνικό» στο Άλσος στο Ίλιον και στις εκδηλώσεις της «πολιτιστικής κίνησης   Άνω Λιοσίων»   και του «Πολιτιστικού συλλόγου Χασιάς».

Τον Απρίλιο του 2010 συμμετείχαμε σε ένα αφιέρωμα για τη Μαρίκα Νίνου, που διοργάνωσε στο πολιτιστικό  κέντρο «Γ. Ρίτσος», ο Δήμος Αιγάλεω και το 4ο Γυμνάσιο Αιγάλεω.

2011-εως σήμερα

Από το 2011 έως σήμερα συμμετείχαμε ενδεικτικά στις παρακάτω εκδηλώσεις:

Τα πρακτικά των σεμιναρίων-συναντήσεων για το ρεμπέτικο στην Σκύρο

Τα πρακτικά των σεμιναρίων-συναντήσεων για το ρεμπέτικο στην Σκύρο είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του σεμιναρίου. Μπορείτε να βρείτε ιστορική και κοινωνιολογική προσέγγιση της ανάπτυξης του ρεμπέτικου τραγουδιού, τις ονομασίες των μουσικών δρόμων στα ρεμπέτικα τραγούδια, ιστορικές αναφορές στην ζωή και το έργο σπουδαίων συνθετών, τραγουδιστών και δεξιοτεχνών του ρεμπέτικου (Θανάση Μανέτα, Κώστα Μπέζο (Α. Κωστή), Μαρίκα Παπαγκίκα, Παναγιώτη Τούντα, Γιώργο Μητσάκη, Γιάννη Παπαϊωάννου, Κώστα Καπλάνη),αλλά και για άλλους όχι τόσο γνωστούς αλλά πολύ σημαντικούς μουσικούς του μεσοπολέμου (Κώστα Φαλτάιτς, Γρηγόρη Ασίκη, Δημήτρη Ατραΐδη, Γιακουμή Μοντανάρη, Κώστα Τζόβενο, Σταύρο Παντελίδη) αλλά και προσωπικές μαρτυρίες για τους αφανείς λαϊκούς μουσικούς. Στοιχεία για τους Μόρτες, τα Κουτσαβάκια και τους Μάγκες. Επίσης μπορείτε να βρείτε μία κοινωνική συσχέτιση των φάντος με το ρεμπέτικο, «η γυναίκα στο περιβάλλον του ρεμπέτικου», μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση από την ερευνήτρια του ρεμπέτικου Gail Holst-Warhaft , μια προσέγγιση στους χορούς των 9, μαρτυρίες για την άνθιση του ρεμπέτικου στον Πειραιά, τα αποτυπώματα του ρεμπέτικου στις γειτονιές του Πειραιά, την άνθηση του ρεμπέτικου στην Θεσσαλονίκη, τις μουσικές των Ελλήνων και φυσικά το ρεμπέτικο στην Φινλανδία καθώς και προσωπικές μαρτυρίες για το πωςμιλάει το ρεμπέτικο στην ψυχή μας.